Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό – Κηπουρική λαχανικών κατά τη διάρκεια της απομόνωσης

2
Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό – Κηπουρική λαχανικών κατά τη διάρκεια της απομόνωσης

Πω πω, αυτές είναι μερικές τρελές εποχές που ζούμε αυτή τη στιγμή! Αν και η ζωή έχει αλλάξει τελείως και έχει φορολογήσει ολόκληρο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά στις καταστάσεις. Πολλοί από εμάς είτε εργάζονται από το σπίτι είτε ίσως έχουμε ακόμη και απολυθεί. Οι καιροί ΘΑ βελτιωθούν. Απλά να το θυμάσαι. Και εν τω μεταξύ, μην σταματήσετε την κηπουρική – σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συνδεθείτε με τη Μητέρα Φύση γιατί αυτό θα σας γειώσει και θα είναι η θεραπεία που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Δεδομένου του εκτεταμένου πανικού για τα τρέχοντα γεγονότα και πολλών ανθρώπων που έχουν κολλήσει στο σπίτι, γιατί να μην αφιερώσετε χρόνο για να καλλιεργήσετε τα δικά σας τρόφιμα και λουλούδια; Αυτό ακριβώς κάνω.

Αναπτύξτε το δικό σας φαγητό και πολλά άλλα

Πριν από χρόνια, είχα την ευλογία που μου έδωσαν ένα υπέροχο χειροποίητο ράφι εκκίνησης με σπόρους με τρία συνολικά ράφια που ρυθμίζονται εύκολα. Υπάρχουν επίσης εγκατεστημένα φώτα ανάπτυξης σε κάθε ράφι, τα οποία είμαι στη διαδικασία αναβάθμισης σε ενεργειακά αποδοτικά Φώτα ανάπτυξης LED. Ο παππούς του φίλου μου, ο ίδιος μανιώδης κηπουρός, πέθανε και η φίλη μου δώρισε ευγενικά το ράφι γιατί ήξερε ότι θα το χρησιμοποιούσα.

Σίγουρα το χρησιμοποίησα για αρκετή ώρα και μετά μάζευε σκόνη στο υπόγειﻦαλλά επέστρεψα! Επειδή έχω περισσότερο χρόνο στο σπίτι τώρα, αποφάσισα να προχωρήσω και να ξεκινήσω τα περισσότερα από τα φυτά που χρειάζομαι για τον λαχανόκηπό μου, αλλά και για τους ανθισμένους κήπους μου.

Δεδομένων των τρεχόντων γεγονότων, προέβλεψα ότι πολλοί άνθρωποι θα ξεκινήσουν το δικό τους Victory Garden και σίγουρα, όταν προσπάθησα να παραγγείλω σπόρους στο διαδίκτυο, πλημμύρισαν όλοι από παραγγελίες. Παρ ‚όλα αυτά, έκανα την παραγγελία μου και είχα επίσης την τύχη να μου περισσέψουν σπόροι από πέρυσι, οπότε προχώρησα και ξεκίνησα αυτούς καθώς περιμένω να φτάσουν οι άλλοι.

Έχω ήδη ξεκινήσει μερικά φυτά πιπεριάς σε εσωτερικούς χώρους και έχουν σπείρει μερικά μονοετή, όπως ζίννιες, φεγγάρι αμπέλικαι Τιθωνία, που θα μεγαλώνω στον λαχανόκηπό μου. Έχω ένα κρεβάτι στο έδαφος κοντά στον λαχανόκηπό μου που θα το γεμίσω λουλούδια για να προσελκύσουν επικονιαστές για τα λαχανικά μου και να είμαι καλός διαχειριστής για τις μέλισσες, τις πεταλούδες και τα πουλιά. Ανυπομονώ να σπείρω διάφορες πιπεριές, ντομάτες κειμήλιοκαι άλλα λαχανικά όταν φτάσει τελικά η παραγγελία σπόρων μου.

Στο μεταξύ, έχω σπείρει απευθείας πολλούς σπόρους για κρύο καιρό στα υπερυψωμένα κρεβάτια μου σε εξωτερικούς χώρους. έχω σπείρει ραπανάκια, παντζάρια, σέσκουλο, σπανάκι, αρακάς, μαρούλι της Ρώμηςκόκκινα φύλλα μαρούλι και ρόκα. Τοποθέτησα συρμάτινα τσέρκια με ένα πανί κήπου πάνω από αυτό το κρεβάτι για να προστατεύσω τα πάντα από τον παγετό και τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις ενώ τα πράγματα φυτρώνουν.

Αφιερώνω επίσης ένα από τα τέσσερα υπερυψωμένα κρεβάτια μου στην καλλιέργεια πολλών ποικιλιών μαγειρικής και φαρμακευτικά βότανα. Χάρηκα που είδα ότι μου Γερμανικό χαμομήλι είχε ξανασπεράνει με εκδίκηση στους κήπους μου που μεγάλωναν. Θα έχω πολλά άνθη να στεγνώσω για τσάι! Σχεδιάζω επίσης να μεγαλώσω βασιλικός, μαϊντανός, κόλιαντρο, καλέντουλακαι μερικά βότανα για ιατρικούς σκοπούς.

Συνεχίστε λοιπόν να ασχολείστε με την κηπουρική και μείνετε προσγειωμένοι και συνδεδεμένοι με τη φύση μέχρι να τελειώσει όλο αυτό το χάος του Covid. Και αυτό θα περάσει!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar