Μπορείτε να φάτε λυκίσκο – Χρήσεις για λυκίσκο Άμπελος εκτός από μπύρα

1
Μπορείτε να φάτε λυκίσκο – Χρήσεις για λυκίσκο Άμπελος εκτός από μπύρα

Όταν σκεφτόμαστε λυκίσκος, σκεφτόμαστε την μπύρỦ και τα αμπέλια. Τα αρωματικά άνθη αμπέλου λυκίσκου δίνουν στα αγαπημένα μας ζυμαρικά τη μοναδική και ξεχωριστή γεύση τους. Αλλά πέρα ​​από τη δημιουργία μπύρας στην πίσω αυλή, υπάρχουν πρόσθετες χρήσεις για τον λυκίσκο; Για παράδειγμα, μπορείτε να φάτε λυκίσκο; Η απάντηση είναι ναι. Όπως αποδεικνύεται, το μαγείρεμα με λυκίσκο είναι αρκετά μοντέρνο και ένας εξαιρετικός τρόπος για να ικανοποιήσετε μια λαχτάρα για μπύρα χωρίς αλκοόλ!

Μπορείτε να φάτε λυκίσκο;

Τα μπουμπούκια του Humulus lupulus φυτό έχουν από καιρό καλλιεργηθεί για την πικράδα και τη γεύση που προσδίδουν στα παρασκευασμένα ποτά. Κατά τη διαδικασία παρασκευής, ο λυκίσκος προστίθεται στον πολτό (μείγμα κόκκων) πριν από το βράσιμο. Η θερμότητα απελευθερώνει την έμφυτη πικρία των ανθέων αμπέλου λυκίσκου. Όσο περισσότερο βράζουν τα χωνάκια λυκίσκου, τόσο πιο πικρή είναι η μπύρα.

Για να προσδώσουν τη χαρακτηριστική γεύση των λουλουδιών λυκίσκου, μπορούν να προστεθούν περισσότεροι κώνοι κοντά στο τέλος της διαδικασίας βρασμού. Ανάλογα με την ποικιλία, αυτά τα λουλούδια μπορούν να προσδώσουν μια ποικιλία αρωματικών αρωμάτων, όπως εσπεριδοειδή, μέντα, λουλουδάτο και λεμόνι.

Όταν μαγειρεύετε με λυκίσκο, πάρτε ένα σύνθημα από τη διαδικασία παρασκευής μπύρας. Τα γαστρονομικά πιάτα που απαιτούν μεγάλο, ζεστό χρόνο μαγειρέματος θα πάρουν την πικρία του λυκίσκου. Όποτε είναι δυνατόν, κρατήστε αυτό το συστατικό μέχρι το τέλος της διαδικασίας θέρμανσης. Αυτό θα μειώσει την πικρία και θα αναδείξει την αρωματική γεύση του φυτού σας λυκίσκου. Και όπως συμβαίνει με κάθε έντονα αρωματικό φυτό, έτσι και το λίγο πάει πολύ.

Πέρα από τις τεχνικές για την ενσωμάτωση του λυκίσκου στις συνταγές, θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια της κατανάλωσης λουλουδιών λυκίσκου, ακριβώς ως προληπτικό μέτρο. Ο λυκίσκος περιέχει μια μορφή φυτικών οιστρογόνων. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών στους άνδρες και να προκαλέσουν ανησυχία στις έγκυες γυναίκες. Ως άτομο, ερωτήσεις όπως «μπορείτε να φάτε λυκίσκο και σε ποια ποσότητα» απαντώνται καλύτερα από τον γιατρό σας.

Μαγειρικές χρήσεις για λυκίσκο

Αν και ορισμένοι σεφ προσθέτουν λυκίσκο σε πιάτα όπως πίτσα και σαλάτες, η κατανάλωση φρέσκου λυκίσκου δεν είναι για όλους. Οι κώνοι λυκίσκου έχουν αρκετά πικρή γεύση και η υφή δεν είναι ιδιαίτερα εύγευστη. Λόγω αυτών των ανεπιθύμητων ιδιοτήτων, οι μαγειρικές χρήσεις του λυκίσκου παραμένουν μια καινοτομία.

Έτσι, πολλές συνταγές φυτών λυκίσκου ξεκινούν είτε με έγχυμα λαδιού είτε με ξύδι από φρέσκα ή αποξηραμένα χωνάκια. (Τα κρύα αφεψήματα θα είναι λιγότερο πικρά και πιο αρωματικά από αυτά που παρασκευάζονται με θερμότητα.) Ένα σιρόπι με βάση το νερό μπορεί επίσης να παρασκευαστεί με βράσιμο λυκίσκου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζάχαρη ή μέλι με έγχυμα λυκίσκου σε συνταγές. Αυτά τα δύο τελευταία προσθέτουν μια γλυκόπικρη πολυπλοκότητα γεύσης στα τρόφιμα.

Μόλις προετοιμαστούν, ακολουθούν μερικά φαγητά στα οποία μπορεί να προστεθεί αυτή η πικάντικη γεύση που μοιάζει με μπύρα:

  • Μπράουνις
  • Μπρουσκέτα
  • Καραμέλα
  • Μαρινάδα κοτόπουλου
  • Ζεστή σοκολάτα
  • Παγωτό
  • Λεμονάδα
  • Μουστάρδα
  • Ανθρακούχο νερό

Τώρα λοιπόν που ξέρετε λίγο περισσότερα για άλλους τρόπους χρήσης των λουλουδιών λυκίσκου, γιατί να μην αποθηκεύσετε μερικούς κώνους από συγκομιδή χειροτεχνίας μπύρας και δοκιμάστε το.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar