Ποιος είναι η Sue Storm; – Κωμικά Χρόνια

1
Ποιος είναι η Sue Storm; – Κωμικά Χρόνια

Η Αόρατη Γυναίκα, Sue Storm, είναι η μόνη γυναίκα μέλος της ομάδας Fantastic Four. Έλαβε τις δυνάμεις της μετά την έκθεση σε μια κοσμική καταιγίδα ενώ ταξίδευε στο διάστημα με τον αρραβωνιαστικό της Ριντ Ρίτσαρντς.

Οι δυνάμεις που απέκτησε της έδωσαν το όνομα Η Αόρατη Γυναίκα. Παλαιότερα γνωστό ως The Invisible Girl, η Sue Storm δημιουργήθηκε από τον Stan Lee ως συγγραφέα και τον Jack Kirby ως καλλιτέχνη το 1961.

Αυτός ο φανταστικός χαρακτήρας ανήκει στην αμερικανική συλλογή κόμικ που εκδόθηκε από την Marvel Comics. Είναι ιδρυτικό μέλος του Fantastic 4. Δημιουργήθηκε στην Ασημένια Εποχή των κόμικς και ήταν η πρώτη ηρωίδα εκείνης της εποχής.

Sue Storm Εικόνα μέσω Marvel Comics

Οι πρώτες εμφανίσεις της Sue Storm

Η Sue Storm εμφανίζεται τον Νοέμβριο του 1961 The Fantastic Four #1. Η έμπνευση του Stan Lee για αυτόν τον χαρακτήρα ήταν ότι θα πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Reed Richards.

Στην αρχή, οι θαυμαστές δεν κατάλαβαν τον ρόλο της Sue, νομίζοντας ότι ο ρόλος της ήταν περιττός. Η συντακτική ομάδα απάντησε σε αυτό με όλες τις πολύτιμες παρεμβάσεις της The Invisible Woman να βοηθούν την ομάδα της.

Η άλλη εμφάνιση της Sue ήταν τον Ιανουάριο του 1964, στα τεύχη του Fantastic Four. Από εδώ, οι δυνάμεις και οι ικανότητες του χαρακτήρα επεκτάθηκαν. Με τη συγγραφή του John Byrne, η προσωπικότητα της Sue έγινε πιο δυναμική και σίγουρη στη χρήση των ικανοτήτων της. Αυτό την έκανε πιο εντυπωσιακή και ευέλικτη.

FANTASTIC FOUR #1 Εικόνα μέσω Marvel Comics

Ιστορία υπερηρωίδων

Η Sue Storm είναι η μεγαλύτερη αδερφή του Johnny Storm. Ο πατέρας της, ο Δρ Φράνκλιν Στομ, και η σύζυγός του, Μαίρη, μεγάλωσαν στο Γκλενβίλ του Λονγκ Άιλαντ. Ένα βράδυ, ο σύζυγος και η σύζυγος πήγαν σε δείπνο προς τιμήν του γιατρού και είχαν ένα ατύχημα. Η Μαίρη τραυματίστηκε και ο σύζυγός της επέμενε να την χειρουργήσει, πεθαίνοντας στην εγχείρηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φράνκλιν να γίνει ένας άψογος τζογαδόρος και αλκοολικός. Έχασε την ιατρική του άδεια και δολοφόνησε κατά λάθος έναν τοκογλύφο, για τον οποίο πήγε φυλακή.

Έτσι, η Σου και ο Τζόνι μετακόμισαν στη θεία του. Σύντομα γνώρισε τον επιστήμονα Ριντ Ρίτσαρντς που πήγαινε στο κολέγιο εκείνη την εποχή. Όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, η Σου φοίτησε στο κολέγιο στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την υποκριτική ως ηθοποιός και συνάντησε ξανά τον Ρίτσαρντς, ξεκινώντας μια ρομαντική σχέση.

Εκείνη την εποχή, ο Reed εργαζόταν σε ένα έργο στον τομέα της αεροδιαστημικής μηχανικής, σχεδιάζοντας ένα διαστρικό διαστημόπλοιο. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι που η κυβέρνηση σταμάτησε τη χρηματοδότηση. Αυτό οδήγησε τον Reed Richards να αποφασίσει να σχεδιάσει μια απρογραμμάτιστη δοκιμαστική πτήση. Αρχικά, θα ήταν αυτός και ο Μπεν Γκριμ, ο καλύτερος φίλος του Ριντ Ρίτσαρντς. Αλλά η Σου ήθελε να παρευρεθεί και να πάρει μαζί τους τον μικρότερο αδερφό της Τζόνι.

Όλα τελείωσαν άσχημα όταν το πλοίο χτυπήθηκε από κοσμική ακτινοβολία. Τα τέσσερα μέλη επηρεάστηκαν, το καθένα αποκτώντας ιδιαίτερες ικανότητες και δυνάμεις που τα έκαναν υπεράνθρωπους. Η Sue ανέπτυξε την ικανότητα να είναι αόρατη, υιοθετώντας το όνομα Invisible Girl.

Sue Storm, The Invisible Girl

Το Αόρατο Κορίτσι Εικόνα μέσω Marvel Comics

Μετά την προηγούμενη εκδήλωση, η ομάδα ίδρυσε την έδρα της στο Baxter Building στο Μανχάταν. Υπήρχαν οι πρώτες συναντήσεις της ομάδας με πολλούς κακούς. Κανένας από αυτούς τους κακούς δεν σκέφτηκε να πολεμήσει για την αγάπη της Sue εκτός από τον Namor. Η Σου ένιωσε να τον ελκύει έντονα, αλλά η καρδιά της ανήκε στον Ριντ. Αυτή η κατάσταση ονομάστηκε το πρώτο ερωτικό τρίγωνο της Marvel.

Αφού επηρεάστηκε από το διαστημικό γεγονός, οι δυνάμεις της Sue Storm περιορίστηκαν στο να γίνει αόρατος. Ωστόσο, τελικά ανακάλυψε ότι μπορούσε να επεκτείνει αυτή την αόρατη στα πράγματα και τους ανθρώπους. Η Σου και ο Ριντ αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν και αργότερα παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους ήταν ένα από τα γεγονότα του αιώνα, όπου παρευρέθηκαν αρκετοί από τους πιο διάσημους υπερήρωες της Νέας Υόρκης.

Λίγο αργότερα, η ομάδα των Fantastic Four αντιμετώπισε τους Galactus και Silver Surfer. Στη συνέχεια, η Sue έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί και αποφάσισε να πάρει λίγο χρόνο. Λόγω των μολυσμένων κυττάρων της Σου και του Ριντ, ο γιος τους Φράνκλιν γεννήθηκε μεταλλαγμένος με τεράστιες δυνάμεις.

Ο Annihilus, στο απέραντο κακό του, χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του παιδιού για τους δικούς του σκοπούς. Λόγω του φόβου του, ο Ριντ Ρίτσαρντς έκλεισε το μυαλό του Φράνκλιν χωρίς να συμβουλευτεί τη σύζυγό του, Σου. Αυτό έκανε τη σχέση να ραγίσει και χώρισαν συζυγικά. Χάρη στο Namor, η Sue επέστρεψε με τον Franklin στο Fantastic 4.

Η Αόρατη Γυναίκα

Ο κύριος και η κυρία Fantastic Εικόνα μέσω Marvel Comics

Μετά από λίγο καιρό, η Σου έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά. Όμως, έχοντας εκτεθεί στην Αρνητική Ζώνη, το παιδί της γεννήθηκε νεκρό. Ο θάνατος του δεύτερου παιδιού της οδήγησε σε μεγάλη κατάθλιψη. Ο Psycho-Man το εκμεταλλεύτηκε αυτό χειραγωγώντας την για να γίνει Malice.

Σε αυτόν τον ρόλο, η Sue Storm αποφασίζει να επιτεθεί στους φίλους και την οικογένειά της στην ομάδα, χρησιμοποιώντας δυνάμεις σε επίπεδα που δεν είχε δείξει ποτέ πριν. Ο Reed Richards την έσωσε και άλλαξε το όνομά της από The Invisible Girl σε The Invisible Woman.

Ο σύζυγος και η σύζυγος εγκατέλειψαν για λίγο τους Fantastic Four για να ενταχθούν προσωρινά στους Εκδικητές. Λίγο αργότερα, επέστρεψαν στην αρχική τους ομάδα. Από εκεί ήρθαν εμβληματικοί αγώνες και γεγονότα που την έκαναν μεγάλη ηγέτη.

Sue, η ανθρώπινη δάδα

Ο αρχηγός της προσφυγικής ομάδας Galactus απήγαγε τη Sue για να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της. Ωστόσο, ο Ριντ Ρίτσαρντς τον ξεγέλασε και αντάλλαξε τις εξουσίες της Σου και του Τζόνι. Αυτό τους έκανε και τους δύο να σέβονται ακόμη περισσότερο ο ένας τον άλλον ως μέλη της ομάδας.

Κίνημα Anti-Registration και Παγκόσμιος Πόλεμος Hulk

Η στάση της Sue Storm ενάντια στο κίνημα Anti – Registration ήταν σταθερή στην άρνησή της λόγω διαφορετικών γεγονότων. Στην πραγματικότητα, εγκατέλειψε τον Ριντ Ρίτσαρντς εντάσσοντας κρυφά στις δυνάμεις αντίστασης του Captain America.

Μαζί της ήταν ο αδερφός της Τζόνι, ο οποίος άμαχοι είχαν προηγουμένως παραβιάσει σε μια νυχτερινή τοποθεσία. Μετά την τελική μάχη, μεταγλωττισμένη Εμφύλιος Πόλεμος #7η Σου επιστρέφει με τον Ριντ.

Σε Παγκόσμιος Πόλεμος Hulk, η Σου βοήθησε αναπτύσσοντας τα πεδία δύναμης της για να υπερασπιστεί τον Ριντ από τον Χαλκ. Παρόλα αυτά, ο Ριντ τραυματίστηκε άγρια ​​και η ομάδα του Fantastic 4 ηττήθηκε και φυλακίστηκε.

Λίγο αργότερα, μετά την Παγκόσμιος Πόλεμος Hulk και πριν από τη μυστική εισβολή, η οικογένεια του Reed Richards προσέλαβε μια νταντά, την Tabitha Deneuve. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν οι New Defenders που απήγαγαν τον Johnny. Και παράλληλα, η Γη κινδύνευε. το Fantastic four κατάφερε να σώσει τη Sue, αλλά όχι τη μελλοντική Sue.

Από τη μυστική εισβολή στους μυστικούς πολέμους

Sue Storm and the Fantastic Four Εικόνα μέσω Marvel Comics

Στο Secret Invasion, η Sue αντικαταστάθηκε από ένα Skrull και κατάφερε να μπει στο Baxter Building. Έτσι κατάφερε να ανοίξει την Αρνητική Ζώνη, παγιδεύοντας την ψεύτικη Σου και τα άλλα μέλη της ομάδας. Η πραγματική Σούζαν διασώθηκε αργότερα.

Για να ενεργοποιήσει εκ νέου έργα προς όφελος του κόσμου και της επιστήμης, ο Reed Richards δημιούργησε το Future Foundation. Αυτό συνέβη μετά τον τραγικό θάνατο του Human Torch. Η Σου υποβιβάστηκε σε ορισμένα ηρωικά κατορθώματα αλλά στο όνομα αυτής της οργάνωσης. Αργότερα, μαθεύτηκε ότι ο Τζόνι είχε ξαναζωντανέψει και ήταν ακόμα ζωντανός.

Στους Secret Wars, συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός, η Sue και τα παιδιά της πεθαίνουν, αφήνοντας τον Reed συντετριμμένο. Όμως, χάρη στη μεταφορά των δυνάμεων που έκανε ο Μοριακός Άνθρωπος στον Ριντ, μπόρεσε να αναζωογονήσει την οικογένειά του.

Οι δυνάμεις και οι ικανότητες του Sue Storm

Οι δυνάμεις και οι ικανότητες της Sue Storm περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των κυμάτων φωτός ως κύρια δύναμη, καθιστώντας την αόρατη για τον εαυτό της και τους άλλους. Ομοίως, μπορεί να προβάλει ισχυρά πεδία αόρατης ψυχικής ενέργειας. Αυτό της επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία από αμυντικά και επιθετικά εφέ. Αυτές οι δυνάμεις την κάνουν ένα ζωτικό μέλος της ομάδας Fantastic 4.

Οι εξουσίες της Sue περιλαμβάνουν:

 • Μπορεί να γίνει αόρατη όταν χειρίζεται και λυγίζει το φως στον εαυτό της, στους άλλους και στα αντικείμενα.
 • Μπορεί να δημιουργήσει διανοητικά συμπαγή πεδία δύναμης που μπορεί να χειριστεί για να επιτύχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
 • Διώξτε το δυναμικό της πεδίο και χτυπήστε οποιοδήποτε αντικείμενο.
 • Περιέχουν αντικείμενα και ανθρώπους, καθώς και αιωρούνται.
 • Σχηματίστε αντικείμενα ή δομικά υλικά όπως στήλες, φράγματα, κύλινδρους, κώνους, δίσκους, βελάκια, πλατφόρμες, θόλους, τσουλήθρες, ράμπες και σφαίρες—ομοίως, όπλα όπως τσεκούρια, σπαθιά ή αιχμηρές μάζες.
 • Δημιουργήστε μια σφαίρα ή μια πλάκα από το πεδίο δύναμης σας που χρησιμεύει για να πετάξει.
 • Δημιουργήστε ένα πεδίο δύναμης που μπορεί να επεκταθεί μέσα σε ένα άτομο ή αντικείμενο για να εκραγεί ή να το καταστρέψει. Αυτή είναι μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις του.
  Μετατρέψτε το πεδίο δύναμης του σε εκρήξεις δύναμης για να προκαλέσετε ζημιά σε οτιδήποτε στοχεύει.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες ικανότητες της Sue Storm είναι η ευφυΐα της, γεγονός που την κάνει ειδικό επιστήμονα. Οι δυνάμεις της κέρδισαν τη θεώρησή της ως η δεύτερη στη διοίκηση της ομάδας για τη δημιουργία, πάνω απ‘ όλα, αυξανόμενης δυναμικής εμπιστοσύνης.

Οι σχέσεις της αόρατης γυναίκας

Η Sue Storm είναι παντρεμένη με τον Reed Richards. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Φράνκλιν και τη Βαλέρια. Η Sue έχει τον μικρότερο αδερφό της, Johnny, ο οποίος, μέσα στην ομάδα, είναι ο Human Torch. Έμειναν ορφανά όταν και οι δύο ήταν ακόμη μικροί, φροντίζοντας τον Τζόνι, οπότε είναι σχεδόν σαν μητέρα γι ‚αυτόν.

Οι εμφανίσεις της Sue Storm σε άλλα μέσα

Σε άλλα μέσα, η Sue Storm εμφανίστηκε στο:

Τηλεοπτική σειρά

Η Αόρατη Γυναίκα, Sue Storm, εμφανίζεται στο:

 • 1967, Οι τέσσερις φανταστικοίμε φωνή Jo Ann Pflug.
 • 1978, Οι τέσσερις φανταστικοίμε φωνή Ginny Tyler.
 • 1994, Οι τέσσερις φανταστικοί στη φωνή της Λόρι Άλαν.
 • Εμφανίζεται μέσα Spider-Man, η σειρά κινουμένων σχεδίωνστην ιστορία «Secret Wars».
 • Fantastic Four: Οι μεγαλύτεροι ήρωες του κόσμουμε τη φωνή της Lara Gilchrist.
 • The Super Hero Squad Show, φωνή της Tara Strong.
 • Εμφανίζεται στο Ταυτός Avengers: Planet’s Mightiest Heroesσυγκεκριμένα στη δεύτερη σεζόν του, όπου η Erin Torpey της φωνάζει.
 • Σε Ο Hulk and the Agents of SMASH, είναι παρούσα στο επεισόδιο „Monsters Never Again“, στην πρώτη του σεζόν, όπου η Kari Wahlgren ερμηνεύει τον ρόλο.

Fantastic Four: Οι μεγαλύτεροι ήρωες του κόσμου Εικόνα μέσω Disney+

Κινηματογράφος

Στη μεγάλη οθόνη, η Sue Storm είναι παρούσα σε ταινίες όπως:

 • 1994, Το Fantastic Four, όπου η ηθοποιός Rebecca Staab υποδύεται τον χαρακτήρα. Η Σου είναι, όπως εμφανίζεται αρχικά στα κόμικς, με συγκρατημένη προσωπικότητα, ντροπαλή και ερωτευμένη με τον Ριντ Ρίτσαρντς. Η ταινία ολοκληρώνεται με το γάμο των δύο τους.
 • Το 2005 The Fantastic 4, η Sue υποδύεται η Jessica Alba. Εδώ απεικονίζεται ως μια λαμπρή επιστήμονας υπεύθυνη του Τμήματος Γενετικής του Victor Von Doom. Καθώς η Sue αποκτά τις δυνάμεις και τις ικανότητές της, τη βλέπουμε να προσπαθεί να τις κυριαρχήσει από τα συναισθήματά της.
 • Η ταινία Το Fantastic four και το Silver Surfer παρουσιάζει τον γάμο ανάμεσα στη Σου και τον Ριντ, ο οποίος διακόπτεται από την άφιξη του Σίλβερ Σέρφερ.
 • 2015, Fant4stic, σκηνοθετείται από τον Τζος Τρανκ. Η Kate Mara υποδύεται τη Sue, μια Αλβανίδα υπήκοο από το Κοσσυφοπέδιο. Είναι η υιοθετημένη κόρη του Franklin Storm και ο θετός αδερφός της είναι ο Johnny Storm. Πήρε τις δυνάμεις της από τον πλανήτη μηδέν αναπτύσσοντας ικανότητες πεδίου δύναμης και δύναμη αορατότητας.

Fantastic Four Fox

Βιντεοπαιχνίδια

Η Αόρατη Γυναίκα, η Sue Storm είναι στα βιντεοπαιχνίδια, σχεδόν πάντα δίπλα στον αδερφό της Johnny και άλλους συμπαίκτες της, όπως στο:

 • Το 1997, εμφανίζεται σε ένα βιντεοπαιχνίδι για το πρωτότυπο PlayStation.
 • Οι τέσσερις φανταστικοίμε φωνή Jessica Alba.
 • Fantastic Four: Rise of the Silver Surferπου υποδύεται η Έριν Μάθιους.
 • Ανθρωπος αράχνη, η Sue έχει μια μοναδική εμφάνιση. Και όταν καταφέρετε να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο παιχνιδιού, μπορείτε να καλέσετε έναν περιορισμένο αριθμό για να λάβετε βοήθεια.
 • Marvel: Ultimate Alliance, με φωνή Danica McKellar. Η Sue είναι ένας buffer ή booster, μαχητής ή επίθεση σώμα με σώμα.
 • Marvel: Ultimate Alliance 2η Sue είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να παίξει και η Danica McKellar της δίνει τη φωνή.
 • Marvel Super Hero Squadη Sue είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να παίξει, όπως στη συνέχεια Marvel Super Hero Squad: The Infinity Gauntletόπου η Tara Strong επαναλαμβάνει τον ρόλο της.
 • Marvel Super Hero Squad Onlineόπου ο Gray DeLisle της φωνάζει.
 • LittleBigPlanetόπου το Sue είναι περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης, ως μέρος του „Marvel Costume Kit 3“.
 • Marvel Super Hero Squad: Comic Combatόπου η Tara Strong φωνάζει τη Sue.
 • Facebook Marvel: Avengers Allianceόπου η Sue είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να παίξει.

Η Sue Storm, The Invisible Woman, είναι η δεύτερη στην ομάδα της Fantastic 4. Ήταν μια από τις πρώτες ηρωίδες στο σύμπαν της Marvel Comics, κάτι που την κάνει πολύ σημαντική.

Μια νέα ταινία Fantastic Four έρχεται σύντομα, όπου η Sue θα συμπρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Richard Reed Richards. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα υποδυθεί έναν τόσο διακεκριμένο χαρακτήρα σε αυτή τη νέα ταινία. Οι θαυμαστές σκέφτονται ήδη κάποιες επιλογές ηθοποιών. ποιο είναι δικό σου?

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar