Προετοιμασία του Κήπου ενώ κρατιέστε στο σπίτι

2
Προετοιμασία του Κήπου ενώ κρατιέστε στο σπίτι

Εδώ στο Μίσιγκαν, ο Μάρτιος είναι όταν αρχίζω να σκέφτομαι τον κήπο μου. Αρχίζω να σχεδιάζω όποιες αλλαγές θέλω να κάνω στα κρεβάτια. Τα καθαρίζω και ετοιμάζω τα δοχεία για το δικό μου βότανο κήπο. Αρχίζω να ενθουσιάζομαι με τα ψώνια στο κέντρο κήπου για προμήθειες και μεταμοσχεύσεις. Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά και δεν πειράζει.

Σχεδιασμός Κήπου κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας

Το να κλείνεις και να τρυπάς καθώς ξεκινά η εποχή της κηπουρικής σίγουρα δεν είναι πικνίκ, αλλά είναι ακόμα εφικτό. Απλώς πρέπει να τροποποιήσω λίγο τη στρατηγική σχεδιασμού κήπου μου.

Το πρώτο μου πρόβλημα είναι πώς να προγραμματίσω. Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα για την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο είναι το άγνωστο. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό, πόσο καιρό θα είναι κακό και πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε ξανά στο να κάνουμε «μη ουσιώδη» πράγματα.

Πώς μπορώ λοιπόν να σχεδιάσω τον κήπο μου; Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν τα κέντρα κήπου. Θα χάσω τις καλύτερες στιγμές για να βρω ορισμένα φυτά στο έδαφος; Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή, αλλά ένα πράγμα ισχύει πάντα: ο κήπος θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Ίσως κάποια από τα σχέδια κηπουρικής που έκανα τον χειμώνα να μην υλοποιηθούν, αλλά ο κήπος μου είναι ακόμα εκεί και θα είναι ακόμα εκεί. Απλώς θα πρέπει να το αξιοποιήσω στο έπακρο.

Πώς είμαι „Πανδημία“ Κηπουρική τώρα

Η ύπαιθρος ήταν πάντα το καταφύγιό μου, τώρα περισσότερο από ποτέ. Το πρώτο πράγμα που κάνω τώρα για να αντεπεξέλθω είναι απλά να βγω έξω. Απολαμβάνω περισσότερους περιπάτους και τρεξίματα και δοκιμάζω νέες διαδρομές καθώς η οδική κυκλοφορία είναι λιγότερο επικίνδυνη. Αναζητώ τα σημάδια της άνοιξης, που μόλις εμφανίζονται εδώ: κρόκους
ανθίζουν και ασφόδελος
αναδύονται φύλλα.

Στον κήπο μου, κάνω όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες που μπορώ. Καθαρίζω τα φύλλα που έχουν απομείνει από το φθινόπωρο, ελέγχω την κάλυψη με σάπια φύλλα και γεμίζω τρύπες, κλαδεύω θάμνους και κόβω τα πολυετή φυτά που παραμελούσα την περασμένη σεζόν.

Εκτός από την προετοιμασία του κήπου, είμαι αρχικοί σπόροι σε εσωτερικούς χώρους. Ήθελα να πάω στο κατάστημα για να αγοράσω μερικούς νέους σπόρους, αλλά θα δουλέψω με αυτά που έχω. Το να μπορείς απλά να μεγαλώσεις κάτι είναι θεραπευτικό. Τα μικρά μου σπορόφυτα φυτρώνουν και τα ελέγχω καθημερινά.

Δουλεύω πάντα από το σπίτι, οπότε τουλάχιστον αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά έχω περισσότερο χρόνο τώρα, καθώς δεν μπορώ να βγω σε εστιατόρια, να πάω για ψώνια ή να κάνω παρέα με φίλους. Αντίθετα, ξοδεύω κάθε κομμάτι αυτού του επιπλέον χρόνου δουλεύοντας έξω, βρίσκομαι έξω και ανανεώνομαι και ανανεώνομαι από τον ζεστό αέρα της άνοιξης. Αν υπάρχει μια θετική πλευρά σε όλα αυτά, υποθέτω ότι η κηπουρική κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας θα ήταν στην κορυφή της λίστας.

Ο σχεδιασμός του κήπου και η επίσκεψη σε κέντρα κήπου μπορεί να μην είναι μια επιλογή, αλλά η προετοιμασία του κήπου και η περιποίηση αυτού που υπάρχει ήδη ή απλώς να βγω έξω είναι αρκετά για να με κρατήσει απασχολημένο τις επόμενες μέρες. Μάλλον κάτι είναι αυτό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar